PMI PMP® Sınav Geri Bildirimi Nur Benli

PMP Sertifikasına Giden Yol: Nur Benli’nin Başarı Hikayesi

PMP Eğitimi ve PMP Soru Çözüm Etkinliği katılımcımız Nur Benli, PMP sertifika sınavında AT (above target – hedef üstü) ile geçerek büyük bir başarı elde etti. Nur Hanım, sınav hazırlık sürecini ve deneyimlerini paylaşarak, PMP sınavına giren veya girmeyi düşünen kişilere ilham kaynağı oluyor.

Nur Benli’nin PMP sertifika alma başarısı, disiplinli çalışmanın ve doğru kaynak kullanımının önemini gösteriyor. Kendisini tebrik ediyor ve bundan sonraki proje yönetimi yolculuğunda başarılar diliyoruz!

Bu başarı hikayesi, PMP sınavına hazırlananlara ilham verecek ve onları motive edecektir.

Nur Benli ve diğer katılımcılarımızın sınav deneyimlerinin tamamına ulaşmak için https://liderlerveprojeler.com.tr/bilgi-bankasi/ sayfamızı ziyaret edebilir ve içeriklerimize göz atabilirsiniz.

 

PMP Eğitimi ve PMP Soru Çözüm Etkinliği katılımcımız Nur Benli’nin PMP Sınav Hazırlığıyla ilgili geri bildirimi:

 

PMP sertifikasyon sınavı hazırlık sizlerle paylaşmak ve sınava ilişkin merak ve endişeleriniz varsa kendi yolculuğum ile katkıda bulunmak isterim. Deneyiminize güvenerek geçebileceğiniz bir sınav olmadığını bu yola girdiyseniz zaten biliyorsunuz ama yine de en baştan bunu tekrarlamak isterimJ

Hazırlık süresi:

Sınav hazırlığı için ayıracağınız süre mutlaka rutin ve alışkanlıklarınıza uygun olmalı. Genel olarak 2-3 aya yayılmış bir çalışma süresi tavsiye edilse de iş ve özel hayatımdaki tempo nedeniyle, kendimi zorlama adına çalışmaya başlayacağım dedikten 1 ay sonrasına sınav tarihini alarak, 3 haftalık bir blok zaman ayıracak şekilde kendimi planladım. Farklı kaynakları, konuları ve soru çözümlerini basit bir proje planına yerleştirdim ve tabii ki sürekli plandaki sapmalara karşı mitigasyonlarla ilerlemeye gayret ettim. Hedefime günde en az 2-3 saat çalışacak şekilde ulaşabileceğimi düşünüyordum. Ne yazık ki plana uygun şekilde akşamları efektif kullanamadım.

Finale doğru adım adım:

Yeterince çalışamadığım halde sınava 3 gün kala verdiğim bir kararın sonucu olumlu etkilediğinden eminim. LPP tarafından düzenlenen soru çözüm etkinliğine 2 gün boyunca akşam 8’den sonra üçer saat ayırmak mı yoksa daha çok soru çözmek üzere evde kapanmak mı diye düşünürken o haftaya denk gelen soru çözüm etkinliğine katılmaya karar verdim. Sıkıştığım noktada haftalar önce duyurulan etkinlik birden aklıma gelmişti ve zamanlama da harikaydı. Dilek Hocamın vadettiği 6 saati de aşıp, bizlere diğer platformlardan da yardımcı olduğu 2 seanslık bu çalışmayı kesinlikle tavsiye ederim. Cloned questions soru çözümleri ve PMI Study Hall sorularının başarımda kısa sürede etkili olduğuna ve PMI bakış açısını kavrama, düzenli pratik ve soru çözümü ile sınavın rahatlıkla geçileceğinden eminim.

  • Öncelikle LPP bilgi bankasındaki yol haritasını uygulamak kıymetli. Sınava odaklanmak ve PMI bakış açısını özümseyerek oturmak için bence de için 2-3 ay ayırılmalı. Herkesin çalışma stili de tabii ki bu takvimde ana faktör. Kimileri bilgi yüklemesi ve kısa sürede asılma ile iyi performans gösteriyorken, kimileri de sindire sindire yavaşça ilerlemeyi konforlu ve sağlam bulabiliyor. Kendi adıma aşırı yoğunluk ve farklı sorumlulukların yığılma durumunu, kısa sürede, hafızama güvenerek son hafta yaptığım atak ile olumluya çevirdim. Burada PMP Soru Çözüm etkinliğine katılmam çok faydalı oldu. Etkinlik katılımcılarının interaktif katkısı, sorularını ve bakış açılarını paylaşmaları da oldukça kıymetli.
  • PMBOK 7 ve Agile Guide okunmasını da tavsiye ediyorum. Okuyup faydasını gördüğümden değil- okuyamadım ne yazık ki – PMI Study Hall’de hatalı sorularımın referans verildiği sayfalara bakıp okuyarak rahat anladığım ve pekiştirdiğim yerler olduğunu düşündüğüm için tavsiye ediyorum.
  • Kendi kendinize çalışmayı değil de, başkasının anlattıkları üzerinden ilerlemeyi tercih ediyorsanız, Udemy’de Andrew Ramdayal’ın dersine de bakabilirsiniz. Yine hepsini bitirememiş olsam da anlattığı kısımların gayet akılda kalıcı olduğunu söyleyebilirim. İzlerken 1.5x,2x hıza almak vaktinizi daha verimli kullanmanızı sağlayabilir.
  • LPP öğrencileri ile paylaşılan Cloned question seti içerisinde sadece Part1in yarısı ve Part 7yi baştan sona çözmüştüm. Tüm soruların üzerinden geçmiş olmak tabii ki çok daha güvenli hissettirir. Etkinlikte de Dilek Hocamın seçtiği soruları katılımcılarla birlikte çözdüm. Konuları farklı kaynaklardan üst üste tekrar edenler, youtubedan belirli isimlerin ders videolarını izleyenler, binlerce soru çözenler var, sınava birden fazla girenler de var. Bunlar gözünüzü korkutuyorsa hiç o tarafa odaklanmayın öncelikle yeterince iyiyi ve istenen bakış açısını kavramaya odaklanın. Süreç öncesinde proje yönetimi ve Agile üzerine yeterli deneyiminiz var ise, fark etmeden uyguladığınız veya mecbur kaldığınız yanlışların farkına vararak, PMI tarafından beklenenin de ne olduğunu anlayarak ilerlemeye dikkat edin. Doğru kaynaklardan (Cloned Questions ve Study Hall Essentials) bolca soru çözmek de gayet yeterliymiş diyebiliyorum kendi adıma.
  • Sınav esnasında etkili okuma ve vakti kullanmak öneml. İlk bölümleri daha hızlı geçsem de sonlara doğru yorulduğumu hissettim, aldığım 2 tane 10 dakikalık ara dışında bölünmeden 4 saat boyunca soru çözmek kolay değildi. Özellikle çok uyaranlı ve bölünmeli bir düzende çalışmak rutininizse. Bu noktada sınavı simüle eden 4 saatlik sınavlardan çözebildiğiniz kadar çözmeniz konforunuzu artıracaktır. İlk olarak soruda ne istendiğine bakıp sonra metni okumak ve sınav arayüzünde sunular highlighter ve strikethrough aracı ile seçenekleri sınırlama ve gözden geçirme için yeniden soruya dönme şansınız var. Emin olmadığınız bazı sorular için devamındaki sorular da ışık tutabilir. Bu açıdan Review özelliğini kullanmanızı da öneririm. Her 60 soru sonrası gözden geçirme imkanınızı bu araçla etkili kılabilirsiniz.
  • Sorular sadece bakış açısına hakim olarak çözülecek kadar kolay değil tabii ki, temellerin üzerinde doğrudan bilgi ölçenler de var. Bu tarz sorular daha çok eşleştirmeler(drag&drop) veya grafikler üzerinden geldi.

Sınavı AT ile geçmiş olsam da öğrenme yolculuğum devam edecek. Bu sınav bilgimi belli bir formatta geçerleyen kilometre taşlarından bir tanesi. Proje yönetimiyle ilgili geliştirmek istediğim farklı konuları, bundan sonra stres olmadan yavaş da olsa daha derin çalışmayı hedefliyorum. PMI etkinlikleri ve PDU kazandıran ek dersler (Linkedin Learning, Coursera, Udemy, vb.) ile sürekliliği korumak ve 3 yıl içerisinde beklenen 60 PDU’yu sakinle toplamak işin keyifli yanı olacak gibi. Sınavı hedeflediğiniz şekilde geçmeniz, proje yönetimiyle ilgili geliştirmek istediğiniz alanlara odaklanmaya devam ederek, kendinizi sürekli yenilemeniz dileğiyle başarılar!

 

Hizmet kataloğumuzu incelemek ve kayıt yaptırmak için bize DM’den veya aşağıdaki bilgilerden ulaşın:

info@liderlerveprojeler.com.tr
0 (546) 819 94 74

PMI sınav geri bildirimlerinin tamamına ulaşmak için: https://lnkd.in/d3BiPBc6

Eğitim takvimimiz için: https://lnkd.in/gQd74QBG
PMP®️ Sınavı sıkça sorulan soruların yanıtları için: https://lnkd.in/dGEjaMdB
PMP®️ Sertifikasyon deneyim gereksinimi ve nasıl ifade edileceğini anlamak için: https://lnkd.in/d2i98rWN
Detaylı bilgi ve kayıt için: info@liderlerveprojeler.com.tr
Katılımcı görüşlerimiz için: https://lnkd.in/dimyy8wd

Genel katılıma açık eğitim programlarımız:
• Proje Yönetimi Eğitimleri: PMI®️ Yaklaşımları ile Temel Proje Yönetimi Eğitimi, Proje Yönetimi ve PMI-CAPM®️ Hazırlık Eğitimi ve PMP®️ Sertifikasyon Hazırlık Eğitimi
• Çevik (Agile) Proje Yönetimi Eğitim Grubu: PMI®️ Yaklaşımları ile Temel Çevik (Agile) Proje Yönetimi Eğitimi ve PMI-ACP®️ Hazırlık Eğitimi
• İş Analizi Eğitim Grubu: PMI®️ Yaklaşımları ile Temel İş Analizi Eğitimi; İş Analizi ve PMI-PBA®️ Sertifikasyon Sınavı Hazırlık Eğitimi
• Risk Yönetimi Eğitim Grubu: Temel Risk Yönetimi Eğitimi; PMI – RMP®️ (Risk Management Professional) Sınavı Hazırlık Eğitimi

Kayıt için geç kalmayın!

Kayıt ve detaylı bilgi için: info@liderlerveprojeler.com.tr