PMP® Sınavı Geri Bildirimi-Serhan Kır

Ağustos ayı PMP Sertifikasyon Hazırlık Eğitimi katılımcımız Serhan Bey, PMP sınavını  başarıyla geçti. Bu başarısı için onu tebrik ederiz. Bu yazıda ise sınava hazırlanırken geçirdiği süreci, nasıl çalıştığını ve kullandığı kaynakları sizlere anlattı. Sınav hazırlığı ve sürecinde geçirdiği deneyimlerini bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ederiz.

Yazımızın sonunda eğitim takvimimizi ve hangi tür bir eğitimin size daha faydalı olacağını anlattığımız “Hangi Sertifika Kim İçim? PMP® mi? CAPM® mi?” isimli yazımızı bulabilirsiniz.

Kurs boyunca İngilizce kaynaklardan faydalandım. Ancak bazı ifadeleri anlamamam nedeniyle soru kaçırınca, sınava Türkçe hazırlanmaya karar verdim.

Kursun bitmesi akabinde “Cloned Questions” çözdüm ve genel başarım %62 idi.

Sonra sakin kafayla 1 hafta gibi süreçte, akşamları slaytların tamamının üstünden tekrar geçtim, aldığım notları kontrol ettim.

Cloned Questions’ları yeniden çözdüm. Cevabını anlamadığım tüm soruları ise Whatsapp üzerinden eğitmenimize sordum. İkinci kez çözdüğümde ise çoğu sorunun cevabını hatırladığım için oran %90’a yakın çıktı.

Sonrasında ise “Study Hall”ı satın aldım. “Practices Questions” lara başladığımda soruların aşırı bilgi ağırlıklı olması ve Cloned Questions’a benzememesi nedeniyle onları bırakıp mini denemelere geçtim.

Mini denemelerde de ilk başarı ortalamam %60’ın biraz üzerindeydi. Expert sorularını çıkarttığımda ise başarı ortalamam %80’e yaklaşıyordu. İkinci çözüşte expert sorularda da başarı ortalamam arttı.

İlk çözüşle ikinci arasına 1 hafta kadar süre koydum.

Büyük denemelere geçtim. İlk denemede %71, ikinci denemede %66 başarı sağladım. İkisinde de expert soruları çıkardığımda başarım %78 idi ve sınava girmeye karar verdim.

Study Hall’ın bir güzelliği de denemelerde konu başlıklarına göre başarı oranınızı göstermesiydi. Orada her iki denemede de başarımın %70’in altında olan konu başlıklarının Practices Questions’larını  çözüp yanlış bakış açımı düzeltmeye çalıştım.

Sınavdan iki gün önce eve kapanıp Cloned Questions, Study Hall’daki iki deneme ve başarı oranımın düşük olduğu konu başlıklarının Practices Questions’larının doğru yanlış ayırt etmeden tek tek üzerinden hızlıca geçtim.

Sınava Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) girdim. Ortam baya başarılıydı hiç sıkıntı çekmedim. Her iki aramı da aldım, sigara içip kafamı topladım.

Sınavı Türkçe aldım, bence çevirisi son derece başarılıydı. Study Hall’da Google Chrome’dan çevirip çalışmıştım, ondan çok daha başarılıydı. 10-15 soruda emin olmak için sadece İngilizcesine de baktım.

Bence sınav denemelere göre daha kolaydı. 45 dakika erken çıktım.

Expert tarzı bir soruyla karşılaşmadım desem yeridir. Toplamda 30 soruyu anlamak için bir kez daha okumak zorunda kalmışımdır. Üçüncü kez okuma ihtiyacı hissettiğim bir soru olmadı.

Özetle sınava hazırlandığım kaynakları şu şekilde sıralayabilirim;

  1. Kurs Slaytları
  2. Cloned Questions
  3. Study Hall

Bu üçü başarılı olmaya yeter de artar bence.

Bence, sınavda başarılı olmanın şartı; mevcut proje yönetimi deneyimlerimizi bir kenara bırakıp “PMI bu konuda ne der? PMI bu soruyu nasıl cevaplar?” mantığını oturtmaktır.

Ayrıca Selim Hocam ve Dilek Hocam ile yaptığımız soru çözme etkinliğinin de çok büyük faydası oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim. Seçtikleri nokta atışı sorular, karşılaştığımız soruların %90’ının mantığına ışık tutuyordu. Sağ olsunlar, kalan soruları da zaten WhatsApp üzerinden sürekli cevaplıyorlardı.

 

Proje Yönetimi ve PMP Eğitimlerimiz için https://liderlerveprojeler.com.tr/proje-yonetimi-ve-pmp-egitimleri/

Eğitim Takvimimize buradan ulaşabilirsiniz.

“Hangi Sertifika Kim İçim? PMP® mi? CAPM® mi?”: https://liderlerveprojeler.com.tr/kurumlarin-proje-yonetimi-yetkinlikleri-icin-hangi-egitim-kime-uygun-capm/

 

Bu gönderiyi paylaş